NIJMEGEN - Feyenoord heeft voor de vierde keer in de eerste zes competitieduels gelijk gespeeld. Op bezoek bij NEC kwam het pas in de slotfase op 1-1.

Feyenoord zette in eerste instantie hoog druk. NEC raakte de bal steeds snel kwijt en kwam zelf niet aan aanvallen toe, maar ook Feyenoords dominantie leverde niets op. Doelman Roefs werd alleen door Ueda echt getest. De eerste kans voor de thuisploeg was wel meteen raak. Hansen wist Beelen af te troeven en rondde bekwaam af.

Ogawa miste vlak na rust drie kansen op een tweede Nijmeegse treffer. Feyenoord drong aan, maar speelde te slordig en fantasieloos. Ueda scoorde wel fraai,maar stond buitenspel. Lotomba voorkwam na een foutje van Roefs alsnog Feyenoords eerste nederlaag. Ogawa had opnieuw geen geluk en kopte namens NEC in blessuretijd nog op de paal.