NIJMEGEN - NEC heeft zaterdagavond zijn tweede overwinning van het seizoen weten te boeken. In de eigen Goffert had het niet al teveel problemen met FC Utrecht: 3-0.

NEC-doelman Cillessen viel al in de 31ste minuut uit met een blessure en in dezelfde minuut kwam men op voorsprong. Proper handelde in een vol zestienmetergebied snel nadat Dost een kopduel had gewonnen. Een tweede treffer volgde niet veel later. Mattsson scoorde,uit een assist van Van Rooij. FC Utrecht liet weinig zien, al had het, voor de beide NEC-goals, wellicht een penalty verdiend.

Na de rust kreeg NEC wel een strafschop na een overtreding van Van der Maarel en deze werd benut door Dost. De debuterende doelman Roefs hield in het vervolg de nul want ook een viervoudige wissel van trainer Jans hielp de Utrechters niet.