Bastion vordert in het kort geding dat de buren en Dornick de ontsluitingsweg in de richting van de Neerbosscheweg niet mogen belemmeren. Volgens Bastion is zij door verjaring rechthebbende geworden op een recht van weg over de buurpercelen Volgens de buren en de beheerder mocht Bastion de ontsluitingsweg gebruiken op grond van een (mondelinge) afspraak, van een recht van weg is volgens hen geen sprake. Omdat er behoefte bestaat aan extra parkeergelegenheid voor de huurders, mag de ontsluitingsweg worden afgesloten, zo vinden zij.
Geen bezit
In het kort geding is het de vraag of aannemelijk is dat Bastion een recht van weg heeft verkregen door verjaring. Hiervoor is onder meer vereist dat Bastion het recht van weg ondubbelzinnig in bezit heeft genomen. De kortgedingrechter is van oordeel dat dit niet het geval is. Dat betekent dat niet aannemelijk is geworden dat Bastion door verjaring eigenaar is geworden van het recht van weg.
Het belang van Bastion bij gebruik van de ontsluitingsweg weegt echter zwaarder dan het belang van de buren en de beheerder bij afsluiting ervan. Bastion maakt al 28 jaar gebruik van de ontsluitingsweg en dat is al die tijd (stilzwijgend) toegestaan. De buren en de beheerder willen de ontsluitingsweg nu afsluiten om zo extra parkeerplaatsen te realiseren voor de huurders. Bij afsluiting van de ontsluitingsweg is het Bastion hotel echter niet meer bereikbaar vanaf de Neerbosscheweg terwijl de buren nog niet zijn begonnen met de aanleg van de extra parkeerplaatsen. Ook speelt mee dat er al een bodemprocedure over dit geschil loopt waarin de rechter binnen afzienbare tijd uitspraak zal doen. Dat betekent dat Bastion de ontsluitingsweg mag gebruiken totdat de rechter in de bodemzaak heeft beslist of Bastion een recht van weg over de percelen van de appartementseigenaren heeft verkregen door verjaring.